De oorsprong.
Consilior is in 2003 opgericht door Saskia Gans (arbeids- en organisatiepsychologe). Sinds 2007 heeft partner Remon zich hierbij gevoegd en samen met ondersteunend toegepast psychologe Yentl Sarfasty wordt nu gewerkt vanuit de praktijk op de Koemarkt in het oude centrum van Purmerend. Een nostalgische plek, want deze ligt zo’n 20 meter verwijderd van de plek waarop het voor Saskia en Remon Gans samen ooit begon, lang geleden in 1993. Binnen Consilior heeft ieder eigen specialismes. Toch hebben we een gemeenschappelijke kern. De best passende ‘klant’ voor ons is leergierig en op zoek naar een betrokken, integere gesprekspartner, die praktisch doch deskundig meedenkt. We gebruiken al onze sensoren, methodieken en ervaring om steeds weer in te zoomen op ieder afzonderlijk vraagstuk. Benieuwd naar ons? Wij stellen ons hieronder graag aan je voor!

Saskia Gans

Executive coach – Sparringpartner – ‘Critical friend’

Als organisatiepsychologe en gediplomeerd life-coach heb ik inmiddels bijna 20 jaar ervaring mogen opdoen in het bedrijfsleven. Door de brede achtergrond zijn zowel vraagstukken op individueel niveau als ook op team- of organisatieniveau op mijn pad gekomen, wat de bagage zeer divers maakt. Momenteel richt ik me voornamelijk op het coachen en ontwikkelen van ondernemers, directeuren, topmanagers en bestuurders en tevens het trainen van teams.

Mijn persoonlijke affiniteit ligt bij het ondersteunen van ambitieuze persoonlijkheden die graag aan de zijlijn een rem, spiegel of sparringpartner treffen binnen processen waarin GROEI, BESLUITVORMING en/of CRISIS een kernelement vormen. Dit betekent concreet dat het kan gaan om een startende, groeiende of veranderende organisatie of om een individu die persoonlijk vooruit wil komen. ‘Vooruit komen’ kan verschillende vormen aannemen. Je kunt van een burn-out weer terug op de rails proberen te komen, vanuit een hoger managementfunctie een nieuwe carrière-move willen inzetten, op ‘eenzame’ hoogte een discrete en betrokken gesprekspartner zoeken….

Ieder vraagstuk opent een nieuw antwoord op maat. Mijn drijfveer ligt in het vinden van het werkelijke contact, de kern van het vraagstuk en in het doelgericht werken naar de beoogde stap vooruit. Voor de organisatie of het individu. Zonder daarbij te worden belemmerd door angst voor de titel of kracht van een persoonlijkheid.
Het objectief in kaart brengen van o.a. persoonlijkheid is onlosmakelijk verbonden met mijn werkwijze. Ieder neemt een eigen karakter mee, een verleden en een heden met een persoonlijk pallet van motivatoren, ambities en valkuilen. Ik ga graag die complexe puzzel aan met mijn coachee, gebruik makende van alle ervaring die ik inmiddels heb mogen opdoen in kleine en grote organisaties binnen zowel de profit als non-profit sector, waarbij met enige regelmaat ook familiebedrijven tot de klantenkring kunnen worden gerekend.

Mijn coaching richt zich met name op:

– DGA’s binnen een startende, groeiende of worstelende onderneming
– Hoger management (zelfontwikkeling, leiderschapscoaching, carrière-move begeleiding)
– Ambitieuze professionals HBO+/WO
– Hoogbegaafden en hoog-sensitieve personen

Vanuit nieuwsgierigheid, betrokkenheid en resultaatgerichtheid werk ik als een kritische spiegel. Ik reflecteer graag op actuele patronen en gedrag en de impact daarvan op de omgeving. Wat is jouw stijl van benaderen, hoe effectief ben je in het bereiken van je doelen en wat zou jij kunnen ontwikkelen om jezelf te versterken?

 

Remon Gans _MG_4333-def

 

Met ervaring vanuit de werving- en selectiebranche, HR-advies binnen het MKB alsmede ook vanuit de non-profit sector heb ik een brede kijk ontwikkeld op vraagstukken. Deze ervaring is aangevuld met een opleiding tot Doelgericht Coach, waar ik bij ieder project weer baat heb en nog makkelijker tot de kern kan komen. Momenteel combineer ik interim HR-advisering op locatie met diverse interim-projecten bij gemeenten in het land. De diversiteit spreekt mij enorm aan. Flexibiliteit en oplossend vermogen worden hierbij aangesproken en voor mij ligt de uitdaging in het passend en succesvol inspelen op de vraag.
Als coach treft men in mij een oprecht nieuwsgierig persoon, die tevens de lastige vragen durft te stellen om de coachee verder te brengen naar eigen inzichten en acties die nodig zijn om gewenste veranderingen te bewerkstelligen.


Yentl Sarfaty

Psychologisch Coach & trainer, luisterend oor, ondersteuner.20161117_090647

Na mijn opleiding tot toegepast psycholoog waarbinnen ik mij heb gespecialiseerd in arbeid & organisatie en sportpsychologie ben ik als onafhankelijk coach aan de slag gegaan en heb ik mij onder andere aan een samenwerking binnen Consilior gecommitteerd. Mijn uitgangspunt is om de mens zich thuis te laten voelen in zichzelf, waar ze ook zijn. Of dit nu in de sporthal is, op het werk, thuis of ergens anders. Onderdeel hiervan is leren omgaan met, in plaats van strijden tegen. Dit geeft kracht en vrijheid.

Binnen Consilior ben ik zowel actief als projectmedewerker als ook binnen ontwikkeling van trajecten en de uitvoering hiervan. Zo kan men mij treffen bij assessments, workshops of teamsessies, maar ook als begeleider bij burn-out trajecten en persoonlijke ontwikkelingstrajecten voor de young professional.

Als coach ligt mijn kracht in mijn invoelend vermogen gecombineerd met mijn praktische insteek. Mijn drijfveer is het creëren van een ‘ohja’ moment door te spiegelen of te informeren, een moment waarop je uit de trein, in de helikopter stapt. Een moment van bewustwording waardoor patronen worden doorbroken en er gelegenheid wordt gecreëerd voor meer effectieve strategieën. Graag ga ik met jou dit proces aan.

Leave a Comment

Your message.

Who are you?