consilior-assessment
ASSESSMENT: breng de kandidaat in kaart!

Laagdrempelig, praktisch en op maat!

Consilior is o.a. DISC-expert en adviseert op toegankelijke doch professionele wijze omtrent de match tussen een persoon en een taak. Al vanaf het eerste moment bij de start van een onderneming!

Combineer objectieve meting met kennis, ervaring en intuïtie en je hebt de ingrediënten om zowel zakelijk als persoonlijk succes te kunnen voorspellen. Geen profiel is te benoemen als ‘fout’, het gaat om de specifieke match die wordt gemaakt en de bijbehorende kans op slagen. Consilior zoomt in op de wensen en behoeftes van zowel de opdrachtgever als ook de kandidaat en adviseert beiden. Indien een samenwerking wordt ontraden voorkomt dit voor beide partijen teleurstelling, wordt een positief sein gegeven dan ligt er een eerste basis en handleiding richting een mooie samenwerking. Consilior staat voor de combinatie van betrokkenheid en deskundigheid. Vanuit die gedachte wordt een open en nieuwsgierige houding vanuit de kandidaat gestimuleerd, waarbij de prestatiemeting niet als leidend of ‘bedreigend’ wordt ervaren maar als een interessant onderdeel in de eigen ontwikkeling. 

Een assessment kan een enkele test zijn maar ook worden uitgebouwd tot een volledig dagprogramma, afhankelijk van het vraagstuk.

Wij zijn zowel gericht op het MKB als ook grotere organisaties, waarbij onze specialiteit ligt bij bedrijven met 2 – 200 medewerkers.

disc-expert

Waarom een assessment?

We stellen graag een wedervraag: Waarom met een onvolledig beeld een besluit nemen als je met meer garantie de juiste knoop kunt doorhakken?

Een assessment zet je in op een moment waarop je meer informatie over een persoon wenst te verkrijgen dan enkel de informatie die via CV, referenties en onderbuikgevoel vanuit de eerste ontmoeting(en) is verzameld.
Natuurlijk zijn die eerste checkpunten van belang, maar er is zoveel meer te achterhalen over elk individu!

Denk aan leervermogen, karakterstijl, gedrag onder druk, motivatoren, managementcompetenties, valkuilen en ‘allergieën’, ontwikkelgebieden.

Een goede beslissing voorkomt tijd- en energieverlies, bespaart veel kosten, zorgt voor meer succes en resultaat.

Onze assessment opties

 • Functieprofiel van de best passende kandidaat
 • PPA (Persoonlijke Profiel Analyse)
 • SPA (Student Profiel Analyse), zie ook www.assessment4.me
 • GIA (General Intelligence Assessment)
 • TEIQ (Trait Emotional Intelligence Questionnaire)
 • Praktijksimulaties (postbak simulatietest managementcompetenties)
 • 360 graden feedback instrument
 • Diverse instrumenten gericht op loopbaanontwikkeling
 • Interview door A&O-psychologe

Afhankelijk van de onderzoeksvraag wordt een combinatie van instrumenten en een specifieke aanpak voorgesteld. Vraag naar een voorstel op maat.

Passende situaties voor een assessment

Een assessment kan worden ingezet o.a. :

– Binnen een werving- en selectie procedure, voor de eindbeslissing valt
– Als startpunt voor een persoonlijk ontwikkeltraject
– Als ondersteuning bij outplacementtrajecten
– Ter ondersteuning bij teamontwikkeling, groei en reorganisatie

Voordelen

 • Besparing van tijd, energie en kosten die gemoeid zijn met een mismatch van persoon – functie
 • Objectieve en feitelijke onderbouwing van beslissingen
 • Breed en helder inzicht in kwaliteiten en ontwikkelpunten
 • Deskundige begeleiding en advies
 • Motiverende werking
PPA – Je eigen persoonlijke profiel

Wat is de PPA?

De PPA is een vragenlijst waarbij men aangeeft welke persoonseigenschappen wel/ niet van toepassing zijn gelet op het eigen werkgedrag. De persoonlijke motivatoren komen aan het licht, alsmede ook het gedrag onder druk, de best passende functierichting, de bestaande match tussen de huidige werksituatie / functie en de persoonlijkheid etc. De vragenlijst kan binnen diverse situaties worden ingezet, zoals tijdens sollicitatieprocedures, loopbaanbegeleiding, assessment etc.

Voor wie is de PPA bedoeld?

Het is eigenlijk voor iedereen een waardevol instrument om meer inzichten te krijgen in eigen gedrag en impact. Regelmatig treffen wij mensen die ‘het kwartje zien vallen’ in een puzzel van oorzaak-gevolg. Een paar willekeurige voorbeelden van die inzichten:

 • ‘Is dat waarom ik altijd de neiging heb om……’
 • ‘Nu begrijp ik wat mijn vriendin bedoelt als zij zegt dat ik…….
 • ‘Die collega van me is dan wel mijn tegenpool maar simpel gezegd kunnen wij daar dus ons voordeel mee doen?’
 • ‘En ik maar denken dat ik een chaotische niksnut was, ik ben gewoon meer van de grote lijnen en daar zit mijn kracht!’

Inzicht in jezelf, je talenten en valkuilen kan voor jouw toekomst heel veel verschil maken! Neem zelf de regie in je eigen ontwikkeling en zorg daarmee voor passende uitdagingen.

Heb je interesse en/of wil je vrijblijvend meer informatie aanvragen, vul dan het contactformulier in of benader ons persoonlijk!